Tools die ik gebruik. Om meer rendement te halen.

Innovatie = veranderen

Mijn missie is simpel: “Bedrijven verder helpen met digital  innovatie”. Alles wat ik doe is gericht op het in beweging brengen van organisaties. Veranderen komt door inzicht. Daarom gebruiken ik vaak een spiegel om mensen bewust te maken van hun gedrag.

Van aantal van deze quotes heb ik een poster gemaakt die ik bij projecten gebruik. Heb je zelf een quote die je heeft geraakt? Deel deze met mij en dan maak ik er een poster van. Gebruik je er een van mij, stuur dan even een actie foto.

download posters 

Startpunt: denken vanuit de klant

Customer Engagement Canvas

Kennismaken = kennis maken. Werken vanuit de klant is voor ons startpunt in alles wat ik doe. Daarom maak ik gebruik van een eigen standaard aanpak om persona’s in kaart te brengen. Natuurlijk op een visuele manier. En het werkt goed.

download canvas 
 

Werksessies met meer rendement

Manual Thinking

Manual Thinking. Een super manier om werksessies visueel te helpen structureren. Na afloop vouw je het canvas op en neemt het mee. Geen gedoe met post-its meer. En wil je ergens anders verder werken? Hang je het gewoon weer op.

Het mooiste van Manual Thinking is de manier waarop je samen bezig bent, de energie in de groep en de stap in verandering die je maakt als je het goed toepast. Wij kunnen niet meer zonder.

meer informatie  
 

Business model templates

Validation Board

Validation Board-bw Gebruik het Validation Board om nieuwe proposities en producten te beschrijven en te testen en leer je organisatie tegelijkertijd innoveren. Lean en vanuit de klant. Daarom vinden wij het super.

download (voor een tweet)
Business Model Canvas

business_model_canvasIk hou van de kracht van een visueel model. Bovendien ook nog eens kort en bondig. Geen pakken papier maar concreet aan de slag. Met dank aan Alexander Osterwalder.

download