Enterprise 2.0 succesvol ontwikkelen in uw organisatie?

0

Zoals de oplettende lezer misschien al meegekregen heeft ben ik samen met Martijn de Koning (Essent) en Tessa van Doremaele (Atos) bezig om een groeifase model te ontwikkelen voor Enterprise 2.0. Hierbij richten wij ons specifiek op de interne organisatie. De bedoeling is dat wij op korte termijn hierover een artikel publiceren. Het theoretisch kader toetsen we aan de hand van een aantal interviews zodat het niet al te droge kost gaat worden.

In het model kijken we naar 4 elementen die relevant zijn voor Enterprise 2.0 ontwikkeling:

  • waarde: die Enterprise 2.0 toevoegt voor de medewerker (en de organisatie)
  • impact: op de organisatie om Enterprise 2.0 mogelijk te maken
  • innovatie: mate van innovatie die nodig is om van Enterprise 1.0 naar Enterprise 2.0 te komen
  • investering: zowel in middelen als in?kosten

Het W3I model zullen we maar zeggen. Daarnaast zien wij 3 ontwikkelstadia waar organisaties doorheen moeten om Enterprise 2.0 succesvol in te zetten:

  1. pionierend: vanuit de gebruiker, lokale initiatieven
  2. faciliterend: organisatie ondersteunt gebruikers
  3. strategisch: Enterprise 2.0 onderkend als onderscheidende factor

Per stadium benoemen we verschillende factoren die mee- en tegenwerken om het maximale uit een fase te halen en van invloed zijn om een volgende stap te kunnen maken.

Later meer …

UPDATE:
Er is een artikel gepubliceerd in IK Magazine. ‘Hoe ontwikkel je Enterprise 2.0: van groeimodel tot succesfactoren‘. Inclusief Enterprise Social Media Maturity Model. Wil je dit artikel per email ontvangen, laat dan hier je gegevens achter:

[download file=”http://www.maxx-online.nl/wordpress/wp-content/uploads/2009/06/Enterprise-2.0_IK-magazine.pdf” title=”Hoe ontwikkel je Enterprise 2.0: van groeimodel tot succesfactoren”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>