artikelen & publicaties

Met enige regelmaat publiceer ik onderzoeken, visie en opinie in verschillende kanalen. Hierbij een zeker niet uitputtend overzicht.

publicaties:

E-Business Maturity Benchmark 2009:
Op basis van het E-Business Maturity Model is in 2008 een landelijk onderzoek uitgevoerd. De resultaten van meer dan 200 respondenten van 112 organisaties zijn vastgelegd in het eerste E-Business Maturity Benchmark rapport .In het 48 pagina’s tellende rapport wordt uitgebreid stilgestaan bij het E-Business Maturity Model, doelstellingen en organisatievormen, factoren die E-Business bevorderen/tegenhouden, de status van E-Business in Nederland en 9 relevante sectoren. Daarnaast worden er 7 aanbevelingen gedaan om meer rendement uit de E-Business organisatie te halen.

Lees verder …

cover_ebmm
De Internet Scorecard 2.0:
In het tweede deel van de Internet Scorecard van Jungle Minds is het E-Business Maturity Model opgenomen als voorbeeld voor het beoordelen van de interne organisatie.De Internet Scorecard richt zich op internetprofessionals die hun online resultaten structureel willen verbeteren.

Lees verder …

internet scorecard 2.0
Marketingfacts jaarboek 2009:
In de nieuwste editie van het Marketingfacts jaarboek wordt een hoofdstuk gewijd aan de stand van zaken van E-Business in Nederland. De resultaten van de E-Business Maturity Benchmark zijn hierin verwerkt.Daarnaast was er ruimte voor een korte bijdrage met mijn visie op online in 2009.

Lees verder …

marketingfacts jaarboek 2009
Hoe ontwikkel je Enterprise 2.0?:
Op basis van een aantal posts hier en op Marketingfacts is er een artikel gepubliceerd in IK Magazine. Hoe ontwikkel je Enterprise 2.0: van groeimodel tot succesfactoren. Inclusief Enterprise Social Media Maturity Model.

Lees verder …

Enterprise 2.0 artikel_small

in het nieuws:

Marketingfacts blogger:
Alweer enige tijd publiceer ik mijn bijdragen ook op Marketingfacts. Focus is natuurlijk het E-Business Maturity Model en de E-Business Maturity Benchmark 2008.

Lees verder …

images
Benchmarking Digital Marketing Strategy:
Dave Chaffey, voor mij een goeroe op het gebied van internet marketing strategie, maakt in deze presentatie gebruik van het E-Business Maturity Model.

Lees verder …

chaffey2
Customer Engagement 2.0:
Seminar van Backbase over online Customer Engagement waar ik namens Atos een visie presentatie heb gehouden.

Lees verder …